A Musical Neked Klub következő beszélgetését Musical vs. opera – verseny vagy szövetség? címmel rendezik meg. A szerdán 21 órakor kezdődő beszélgetéshez a regisztrált nézők este 20 óra 50 perctől csatlakozhatnak, és ezúttal is feltehetik majd kérdéseiket.

A sorozat negyedik részében szó lesz arról, hogyan viszonyul egymáshoz az énekelt és az elmondott szöveg a zenés műfajokban, és arról is, hogy megnyerhető-e az operabarát közönség a musical számára. A beszélgetés során olyan kérdésekre kaphatnak választ a nézők, mint hogy milyen énektechnikákkal dolgoznak az opera- és a musicalszínpadokon, vagy hogy létezik-e opera-musical.

Ókovács Szilveszter valóban minden oldalról ismeri a zenés műfajokat: operaénekesként, zenekritikusként, médiaszakemberként és a Magyar Állami Operaház főigazgatójaként egyaránt ismerője az egyetemes és magyar zeneirodalomnak. Továbbá tanított is éneket korábban egy musicaliskolában. A 45 perces beszélgetés ezúttal is a Zoom alkalmazásban lesz követhető szerdán 21 órától. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma limitált. Az érdeklődők az info@musicalneked e-mail címen kérhetik a belépési kódot a szervezőktől.

Nyitókép: Ókovács Szilveszter, fotó: Kultúra.hu/Csákvári Zsigmond