Ebben az évben is október 22-én kezdődik az ünnepi programsorozat a Nemzeti Örökség Intézete és a Szabadságharcosokért Közalapítvány közös koszorúzási ünnepségével az 1956-os Műegyetemi emlékműnél.

Az intézethez kapcsolódó programsorozaton hétvégéig várják a fiatalokat a Rákoskeresztúri Új Köztemető Nemzeti Gyászparkba. A programokon a NÖRI szakképzett idegenvezetői rendhagyó történelemórákat tartanak a diákoknak.

Október 25-én, pénteken lesz Boldog Sándor István mártírhalált halt szalézi szerzetes emlékhelyének ünnepélyes avatása és mártírtársai újratemetése a rákoskeresztúri temetőben. Az emlékhelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek avatja fel.

A Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitvatartással látogatható. Idén november elsején a szóróparcellánál Szvorák Katalin Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes ad koncertet. Az est során halottas énekek, az elmúlás népdalai, esti himnuszok, virrasztók, a történelmi egyházak énekei csendülnek fel.