Az abszurd szerelmi háromszög történetének főszerepében Törőcsik Franciska és Polgár Csaba látható, a Macska pedig Patkós Márton hangján szólal meg.

Szeleczki Rozália első nagyjátékfilmjének fontosabb szerepeiben feltűnik Udvaros Dorottya, Csobot Adél, Alföldi Róbert, Tordai Teri, Martin Márta és Kiss Tibi zenész is. A film forgatókönyvét a rendező Kemény Zsófival közösen írta, operatőre M. Deák Kristóf, producere Iványi Petra (FOMO, Látom, amit látsz). A látványtervező Pater Sparrow, a jelmezeket Szlávik Juli tervezte, a film vágója Érdi Zsófi, zeneszerzője pedig Czitrom Ádám.

Szeleczki Rozália rendező elmondta: a Cicaverzum azoknak szól, akik elveszettnek, megszállottnak érezték magukat egy párkapcsolat bonyodalmainak útvesztőjében. Hozzátette: a macska motívuma eszköz arra, hogy szabadabban, humorral mesélhessünk nagyon emberi tapasztalatokról, a magányról, a félelmekről, a szerelemről és a megnyugvásról.

A filmben a Törőcsik Franciska által megformált, harmincéves Fáni menekül a szerelem elől, mert ha megtetszik neki egy férfi, azonnal a halálát vizionálja. Környezete ugyan megpróbálja összehozni valakivel, ő azonban inkább a magányt választja, és a munkájára koncentrál. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor egy rejtélyes fekete Macska udvarolni kezd neki, akinek Patkós Márton szinkronjával megszólaló, búgó hangját csak ő hallja.

Az október 19-től látható Cicaverzum a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával valósult meg, a Lupa Pictures produkciójában, koproducere az RTL Magyarország, forgalmazója a Forum Hungary.

Forrás és fotó: Forum Hungary