Az MVM Koncertek a 23. Nemzetközi Hárfafesztiválra készül Gödöllőn, amit a Királyi Kastélyban október 1. és október 3. között rendeznek meg.

A hagyományosan októberben kezdődő fesztiválon a hangszer művészeinek hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de fiatal tehetségek is bemutatkoznak majd. Október 1-én, pénteken este 7 órakor Vigh Andrea különleges műsorral, Purcell, Händel, Thomas, Debussy és Salzedo műveivel nyitja meg a fesztivált. Szombaton délelőtt ingyenes koncerten fiatal tehetségek, Schunk Franciska, Szőllősy Vágó Panna és Nagy Orsolya mutatkoznak be, este 7 órakor Razvaljajeva Anasztázia ad szólóestet, melyen orosz szerzők műveiből válogatott.

Vasárnap délelőtt 11 órakor Vigh Andrea ingyenes hárfabemutató koncertjén a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált, este pedig Tatjána Repnyikova orosz hárfaművész koncertje zárja az eseménysorozatot. Idén sem maradhat el a hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megtekinthetik az ismert hárfagyárak csodálatos hangszereit.

Az ingyenes délelőtti koncertekre regisztrálni kell az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

Nyitókép: a fesztivál művészeti vezetője, Vigh Andrea. Forrás: Gödöllői Királyi Kastély