fbpx

Olasz kurátorral indul a design LAB program 2023-ban

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) 2023-ban ismét elindítja a tervezők és a gyártók kollaborációját elősegítő inkubációs programját. Az MDDÜ idén a nemzetközi kortárs design kiemelkedő alakjával, Rossana Orlandival működik együtt a program során.

A design LAB inkubációs program elsődleges célja, hogy elősegítse a kollaborációk létrejöttét a szektor szereplői, a gyártók és a tervezők között, illetve erősítse és korszerűsítse a hazai gyártói hátteret. A programnak köszönhetően tehetséges tervezők ötletei találkozhatnak professzionális gyártókkal, és közösen egyedi termékeket alkothatnak a kreativitás, spontaneitás és sokoldalúság mentén. 

Az immár negyedik alkalommal induló program elismertsége évről évre növekszik a hazai kreatív szakma szereplői között. Az elmúlt években számos sikeres kollaboráció keretében több tucat versenyképes, innovatív termék született, amelyek a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt megállják helyüket. Az MDDÜ a program zárását követően is kiemelt figyelmet fordít a párosok fejlődésére, legfőbb célja a magyar iparági szereplők lehetőségeinek bővítése, az iparág versenyképességének növelése és az ágazat exportjának ösztönzése.

Rossana Orlandi a program teljes időtartama alatt kurátori szerepet tölt be, szakmai támogatásával segíti a kiválasztott gyártó-tervező párosokat, valamint támogatja a megvalósítási folyamatokat. Szakmai tapasztalata által olyan tervek és a program végén termékek tudnak készülni, amelyek nemzetközi szinten is helytálló minőséget képviselnek. Az MDDÜ programja ezáltal megújult elnevezéssel tér vissza: design LAB curated by Rossana Orlandi néven veszi kezdetét. A program során kiemelt szempont lesz a magyar kultúra és a hagyományok megőrzése, egyidőben a nemzetközi elvárásoknak való megfeleléssel.

A tervezői felhívás, a jelentkezés és további információk ezen a linken találhatók.

Nyitókép: Rossana Orlandi a program sajtótájékoztatóján. Fotó: MDDÜ

A rovat további cikkei