fbpx

Az olvasókat szólítják meg

?Visszatérnek korábbi, megbecsült vendégeink, Kína, Izrael, Románia, a skandináv országok, Palesztina, vagy a legrégebbi partnerünk, Németország, amely idén is Ausztriával és Svájccal állít közös standot. Első alkalommal üdvözölhetjük kiállítóink között Csehországot és a kortárs cseh irodalmat a #nemcsakhrabal elnevezésű standon? ? olvasható a fesztivál oldalán.

Uj_kep_1

Mint írják: esztendőről esztendőre bővül a hazai és külföldi együttműködők száma, és a fesztiválhoz kapcsolódó kulturális rendezvények sora. Ismét csatlakozik a fesztiválhoz a független könyvesboltok Kis Könyves Éj elnevezésű rendezvénye. A fesztivál április 22-ei látogatóit záráskor szervezett sétaúttal vezetik el az éjjel is nyitva tartó, irodalmi profilú budapesti könyvesboltokba.

?Kezdettől fogva tudtuk, hogy könyvvásárunk nem lehet a frankfurti kicsinyített mása. Kis nyelvi piac lévén nem törekedhetünk a jogok és licencek szakvásárára, a sikerre számunkra az a recept, ha a kultúrára, az irodalomra, az újdonságokra fogékony remek magyar olvasóközönséget szólítjuk meg. Ennek megfelelően idén is gazdag programkínálattal: könyvbemutatókkal, szakmai előadásokkal, kiállításokkal, koncertekkel, dedikálásokkal várjuk látogatóinkat. Idén is jelen lesz az első könyvfesztivál óta a Magyar Könyvtárosok Egyesülete által szervezett, évente közel kétezer szakmabélit megmozgató Könyvtáros Klub, nagyon sokrétű és gazdag programmal, illetve ismét csatlakozik hozzánk előadásaival, programjaival a Magyar Műfordítók Egyesülete. Számítunk továbbá neves művészkönyv-tervezők, illusztrátorok megjelenésére is? ? írják.

 

Forrás: konyvfesztival.com

A rovat további cikkei