fbpx

Önfeledt szórakoztatással zárja az évet a Szegedi Nemzeti Színház

December 16-tól láthatja a szegedi közönség az idei év utolsó bemutatóját, ifj. Johann Strauss A denevér című operettjét Vida Péter rendezésében.

Barnák László főigazgató szerint Strauss nem hiányozhat a színház repertoárjából, A denevér remek feladat az énekkar, a tánckar és a magánénekesek számára egyaránt. A nagyszabású produkciót a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével állítják színpadra, és nem véletlenül tűzik műsorra a színházak jellemzően szilveszterkor: önfeledt szórakozást ígérve garantálja az óév vidám búcsúztatását.

Vida Péter rendező elmondta, megtiszteltetés és egyben felelősség ezzel a darabbal dolgozni, hiszen klasszikus nagyoperettként valódi összművészeti produkcióként tekinthetünk rá. A hagyományok tiszteletben tartása mellett a friss játszási módra törekszik a társulattal, a közönség egy színvonalas, szórakoztató előadásra számíthat.

Dinyés Dániel zenei vezető kitért arra, hogy A denevér igazi operatagozatnak való feladat, ugyanis minden résztvevőnek fejlődési lehetőséget biztosít, az pedig, hogy a Szegedi Nemzeti Színház mindössze egy vendégművész, Erdős Attila meghívásával tudja bemutatni az előadást, tükrözi az operatagozat erejét, amire most, mikor Szegeden kívül átmenetileg megszűnt a vidéki operajátszás, különösen büszkék lehetnek.

Nyitókép: Vida Péter rendező a sajtótájékoztatón. Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

A rovat további cikkei