Az alkotások egymással is rivalizálnak, hiszen az elkelt tételek közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján dől el, hogy mely alkotás nyeri el Az év műtárgya 2022 címet.

Októberi indulása óta sokéves hiányt pótol a hazai kortárs képzőművészet elismert alkotóinak és alkotásainak egyik legjelentősebb felülete, az Artotek.hu, amelynek látogatói festmények, különböző egyéb technikákkal készült képek, grafikák, szobrok és fotók közül válogathatnak. A közvetítőportál folyamatosan megújuló műtárgykínálatában jelenleg közel kétszáz alkotó több mint ezer alkotása látható.  

Az Artotek.hu Fine Art Hungary top 100 elnevezéssel külön kategóriát hozott létre a portálon megjelenő legkitűnőbb művészek számára. 

A listán szereplők a legmagasabb alkotói kvalitásokat képviselik, műveik megvásárlásával az új tulajdonos bizonyosan időtálló értéket képviselő alkotáshoz jut. A kiemelt alkotókra szakértők tettek javaslatot: Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Nagy T. Katalin művészettörténész, Ledényi Attila, az Art Market Budapest kortárs művészeti vásár alapító-igazgatója, Völgyi Miklós műgyűjtő és dr. Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A több évtizedes alkotói múlttal rendelkező mesterek mellett feltörekvő művészek is jelen vannak az Artotek kínálatában. Ők, az új generáció művészei alkotják a Fine Art Hungary Next közösségét, akik közül többen is esélyesek arra, hogy az évente megújuló Fine Art Hungary top 100 kiválóságai közé kerüljenek. 

Az Artotek.hu április 1-én újabb mérföldkőhöz érkezik: a portál művészeinek részvételével egy hónapon át tartó, nagyszabású online aukció indul Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 címmel.

Az izgalmas licitet ígérő árverés nem csupán lehetőség, hogy új gazdára leljenek a műalkotások, de verseny is egyben. Az aukciót követően az eladásra került műtárgyak közül a vásárlók és a Fine Art Hungary szakértői testületének szavazatai alapján választják ki a hazai topművészek csúcsalkotását, amely elnyeri Az év műtárgya 2022 címet.

Az aukción részt vevő és a címre esélyes művek listája március 15-től nyilvános a nagyközönség számára az Artotek.hu oldalon.

Nyitókép: Jakatics-Szabó Veronika: Kiindulás, 2021, gouache, vászon, 50×70 cm. Forrás: Artotek.hu