A kecskeméti teátrum kedd esténként 19 órától egy-egy korábbi előadásának felvételét teszi közzé közösségi oldalán. A felnőtteknek szóló darabok közül elsőként László Miklós 1937-ben írt Illatszertár című romantikus komédiáját nézhették meg az érdeklődők. A háromfelvonásos vígjátékot csaknem kétezren követték az interneten.  A gyermekeknek – a nagy érdeklődésre való tekintettel – április 18-án, szombaton délelőtt már második alkalommal vetítik le a Prokofjev dallamaival átszőtt Péter és a farkas című zenés mesejátékot.    

Az online közvetítéssorozat következő előadása április 21-én, kedden 19 órától a Ballada a 310-es parcella bolondjáról szóló példázat lesz. Schwajda György drámájának főhőse a rendőri hivatásának csúcsán lévő ügynök, akit képességei arra ítélnek, hogy értelmi fogyatékost játszva, megfigyelje a parcellához temetettek látogatóit.    

A hónap grátiszelőadása A bohóc című monodráma lesz, amelyet április 28-án láthatnak majd online közvetítésben az érdeklődők. Az egyszemélyes monodrámát James Joyce író vázlata alapján Váry Károly írta és rendezte.    

Az online közvetítések folytatódnak, minden előadás elérhető lesz a kecskeméti színház Facebook oldalán és YouTube csatornáján.