A Határtalan Design, a régió egyik legjelentősebb független kiállítása és összművészeti rendezvénysorozata dizájnerek, bútortervezők, textiltervezők, ékszertervezők és más vizuális műfajokban tevékenykedő alkotók munkáit vonultatja fel. A 16 éves múltra visszatekintő projektben évente nagyjából 150 tervező kap bemutatkozási lehetőséget több mint tíz országból.

A 2020 októberében megrendezett budapesti kiállítást egy pozsonyi, majd egy bécsi válogatás követte volna 2021-ben, ám a pandémia miatt ezek az események nem valósulhattak meg. A gazdag anyag most mégis bárki számára elérhetővé válik, hiszen a szervezők egy nemzetközi szinten is innovatív felületet hoztak létre DWB VLOG néven, amely a DWB (Design Without Borders) kiállítás 14 országból származó 154 résztvevőjének munkáit mutatja be 30-35 másodperces rövidfilmekben. A közel 150 kisfilmet tartalmazó teljes anyag premierje május 7-én lesz.

Határtalan Design: ez egyaránt utal a projekt nemzetköziségére, a régiós párbeszédre, az európai összetartozásra és az egyes művészeti ágak közötti átjárhatóságra. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a dizájn széles körű értelmezési lehetőségeit mutassák be. A fogalmat kiszélesítve a kreatív szemléletet és az innovációt helyezik fókuszba, amely a folyamatos inspirációszerzésre, a különböző társadalmi, szakmai, generációs csoportok párbeszédére, az eltérő vélemények ütköztetésére, az információk rendszerezésére és átadására épül.

További információkért látogassunk el a Határtalan Design weboldalára.

Fotó: Laczkó Péter