A Zsolnay 360 – minikoncertek című sorozat részeként az előadás teljes „atmoszféráját” rögzítik 360 fokban. A technológia révén a közönség részese lehet a koncertnek az együttes tagjai között, ráközelíthet a neki tetsző részekre, és kiválaszthatja, hogy melyik zenészt szeretné éppen látni mindezt nagy, 4K felbontásban.     

A társaság célja, hogy az élő kulturális élményeket nélkülöző időszakban olyan különlegességgel szolgáljon, amelyben a közönség úgy érezheti, hogy szinte a zenészek között van. Forgathatja a teret, így maga is részese lehet az eseménynek, ráadásul olyan módon, ami itthon még alig ismert.     

A közleményben Laurer Tamás műszaki osztályvezetőt idézik, aki elmondta, hogy a valódi koncertélményhez hasonló online előadásokban alkalmazott kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint a Depeche Mode és az AC/DC.     

A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay-negyed szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.     

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna: ének, Kéméndi Tamás: harmonika, Szűcs Péter: gitár) népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásai hallhatók április 21-től, majd a sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre vagy a Pécsi Balett.     

Az előadások amelyek a feltöltéstől számított harminc napig tekinthetők meg a YouTube-on láthatók ingyenesen a linken.

Kiemelt kép: Kubalibre