Balázs János zongoraművész és Vigh Andrea hárfaművész online koncertje hallható az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat új kezdeményezéseként szombaton.

A szervezők közleménye szerint a koncerten válogatás hangzik el Balázs János új lemezéből. A műsor összeállításához a közönség segítségét is kérik: a lemez anyagából mindenki választhat egy művet, és a legtöbb szavazatot kapó darabok fognak elhangozni az est műsorán. A Balázs János otthonából közvetített koncert vendége lesz Vigh Andrea, aki a hárfairodalom legszebb darabjaiból ad rövid ízelítőt.

„A tavasz végén a Naxos gondozásában megjelenő lemezem koncepciója azt a romantikus hagyományt tükrözi, amikor a zongoristák és zeneszerzők improvizáltak és átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A lemezen bemutatom azt a 200 éves tradíciót, amelyben az előadóművész az alkotóművész társává válik. Ezzel a lemezzel szeretném felhívni a figyelmet eme műfaj létjogosultságára a klasszikus zenében és szeretnék tisztelegni a 100 éve született Cziffra György emléke előtt” – idézi a közlemény Balázs Jánost.

A koncert műsorára az esemény kezdetéig várják a szavazatokat a ezen a linken.

Nyitókép: Balázs János, forrás: a zongoraművész Facebook oldala