fbpx

Online közvetítik az olasz I Bassifondi ütős- és gitáregyüttes koncertjét

Holnap 18 órától online követhetjük a barokk triót, akik Róma 600 című koncertjükkel jelentkeznek a Római Magyar Akadémiáról.

Az olasz I Bassifondi ütős- és gitáregyüttes a régizenei együttesek jellegzetes előadásmódját eleveníti fel, a közös zenélés és az improvizáció szellemében. A Simone Vallerotonda ötlete alapján létrejött I Bassifondi együttes XVII–XVIII. századi, lantra, gitárra, theorbára és arciliutóra írt, mélyszólammal, basso continuóval kísért szerzeményeket ad elő.

A barokk trió két éve már koncertezett Budapesten, akkor az Alfabeto falso (Hamis ábécé) című első albumukat mutatták be a magyar közönségnek. Ez alkalommal egy élő online koncerttel jelentkeznek egyenesen a Római Magyar Akadémiáról. A Róma 600 címet viselő koncerttel az együttes a római zenében fellelhető népzenei jegyeket a komolyzene tükreként járja körül.

A műsorban szereplő művek a XVII. század zenei életét idézik fel annak minden jellegzetességével; improvizációk, ritmusok és szokatlan harmóniák a mozgatórugói az előadásnak, melyek visszarepítik a hallgatót a korabeli Örök Városba.

Nyitókép: Olasz Kultúrintézet

A rovat további cikkei