fbpx

Online nyílt napot tart a Magyar Képzőművészeti Egyetem

Február 1-jén a Magyar Képzőművészeti Egyetem online nyílt napot tart, a virtuális közvetítés alatt a tanszékvezetők beszélnek a képzésekről, bemutatják az összes szakot, valamint a résztvevők betekinthetnek a műtermekbe, a műhelyekbe és a termekbe is.

A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a képzőművészetek iránt érdeklődők jobban megismerhessék az egyetemet és a képzéseket. A program lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők a hallgatókkal beszélgessenek az egyetemi életről, akik hasznos tippeket adhatnak a felvételihez. Az élő közvetítés folyamán minden kérdésre választ kapnak az érdeklődők.

A program 13 órakor kezdődik a rektori köszöntővel. Ezt követően tartanak tájékoztatót a felvételi eljárástól, majd előKÉPZŐ címmel felkészítés történik a felvételire. Az érdeklődők továbbá Szabó Attila képzőművész előadását is meghallgathatják EU4ART európai egyetemi szövetségről.

A nyílt napon szó lesz arról, hogy idén két új szakot is indít az egyetem, a vizuális művészet alapképzési és a képzőművész mesterképzési szakokat. Ezt követően a szobrász, a festő, a látványtervező, az intermédia szakokról, a grafika szak képgrafika specializációról, a grafika szak tervezőgrafika specializációról, valamint a képzőművészet-elmélet szakról, valamint a restaurátor szakról tartanak tájékoztatókat.

Nyitókép: MKE

A rovat további cikkei