A személyes térben megvalósuló programokon túl a galéria továbbra is jelen van a virtuális világban. A kisebbeket a Világjáró gyerekek online eseménnyel várják, ahol ezúttal Argentínába barangolhatnak, emellett októberben folytatódik a galéria STARTart, illetve a Fakultatív fénytanórák című videósorozata is.

MIKROSZKÓP X FAKULTATÍV FÉNYTANÓRÁK (2021. 10. 21., 17.0018.00)

A Deák17 Galéri Fakultatív fénytanórák című videósorozatának egyes epizódjaiban természettudományos jelenségekkel – ezen belül is kifejezetten a fénytanhoz és a fény jelenségeihez kapcsolódó fogalmakkal – ismerkedhetnek meg a programsorozat nézői, miközben közelebb kerülhetnek a kortárs műalkotások megértéséhez. Minden részben az aktuális témakörhöz kapcsolódó új kísérletet láthatunk, és egy kortárs képzőművész is bemutatkozik, aki munkájában az adott jelenséggel foglalkozik. A videósorozat célja, hogy az adások nézői átélhessék az alkotás örömét, bepillantást nyerve a fényművészet eszköztárába, a kortárs magyar alkotók műhelytitkaiba és a természettudományok kísérletező világába.

Fakultatív fénytanórák 2. évadának negyedik részében a Mikroszkóp témájához kapcsolódóan a MAKRÓ VJ csapat alkotásait ismerhetjük meg, akik többek között természetben gyűjtött anyagokból teremtenek saját képi univerzumokat. A természeti jelenségek megértésében pedig Fazakas Andrea biológiatanár lesz segítségünkre.

A videósorozat a Galéria YouTube-csatornáján és weboldalán tekinthető meg, kurátora Kovács Andrea.

BUCSI RÉKA X STARTart (2021. 10. 27., 17.0018.00)

A Deák17 Galéria Facebook-oldalán élőben közvetített STARTart című online beszélgetéssorozat különösképpen a művészeti pályák iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat kívánja megszólítani. A programban sikeres, fiatal szakembereket ismerhetnek meg az érdeklődők, akik őszintén megosztják tapasztalataikat, sikereiket és azokat a nehézségeket is, amelyekkel eddigi pályájuk során találkoztak.

Az események interaktívak, a résztvevők a kommentszekcióban tehetik fel kérdéseiket a meghívott vendégeknek. A programsorozat következő alkalmán, október 27-én Kovács Andrea művészeti menedzser Bucsi Réka animációs filmrendezővel beszélget majd. A program élőben követhető a Facebookon.

VILÁGJÁRÓ GYEREKEK ARGENTÍNA (2021.10. 30., 10.0011.00)

A programsorozat keretei között a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg. Az ismeretterjesztés mellett a gyerekek online foglalkozások segítségével még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. Az októberi matiné alkalmával a világ 8. legnagyobb országába, Argentínába utazhatnak a családok. Az előadásokon keresztül bepillantást nyerhetnek a gyerekek az ország történetébe, kultúrájába, művészetébe. Ezt követően pedig a nevetés kapja a főszerepet, melyről Pepito, az argentin bohóc előadása gondoskodik. A vidám pillanatok után kézműves-foglalkozások következnek. Az online programot az alfajores sütemény receptje zárja, melynek tejkaramellás töltelékének igazán nehéz ellenállni.