A koronavírus járvány miatt online térbe visznek több április 11-ei programot Győr-Moson-Sopron megyében.

A győri Író Alkotók Klubja kötészet napi tárlatát eredetileg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi térben mutatták volna be április 9-én, ám végül két részben, videóban láthatjuk először. A 15 és 19 perces videókban zenei aláfestéssel Nemes Zoltán és más győri fotósok képeit mutatják be, amelyekre a klub tagjai verseket írtak. A videókat a Győri Szalon és a Győr Plusz online felületein mutatják be.

A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér gyermekkönyvtára április 6. és 30. között Versek a Facebookon címmel internetes játékot hirdetett általános iskolás korú gyermekek részére gyermekkönyvtár közösségi oldalán. A játék lényege, hogy minden héten egy-egy kérdést tesznek fel a versekhez kapcsolódóan, a helyes megfejtések beküldői között könyvjutalmakat osztanak ki.

A könyvtár egy online műsorral is készül április 11-én, amelyet az intézmény közösségi oldalán, később a honlapján is meg lehet tekinteni. A De szeretnék gazdag lenni című, félórás műsorban Patka Heléna szavalja József Attila költeményeit, emellett a költő kevésbé ismert prózai alkotásaiból is lehet majd hallani részleteket. A műsort Dvorák Gábor rendezi.

A Soproni Petőfi Színház társulatának hagyományos költészet napi verskommandója a járvány miatt idén nem köztereken, buszokon és vonatokon szaval verseket, hanem összeállítást készítenek kedvenc verseikből Tiszta szívvel címmel. A 25 perces videót a társulat online felületein mutatják be április 11-én.