fbpx

Online rendezik az idei győri Öt Templom fesztivált

Az előadásokat, szertartásokat, koncerteket és kiállítást nem szerették volna elhalasztani, ezért hat nap alatt előre felvették a produkciókat, amelyeket a Kultúrpart YouTube csatornáján, a Maradj Otthon Fesztivál Facebook-oldalán és a Győr Plusz televízióban lehet megtekinteni május 14. és 18. között.

A nyitó napon, május 14-én Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas festőművész Ötödik évszak című kiállítását és az arról készült tárlatvezetést lehet megtekinteni. Délután szentmisét közvetítenek a katolikus templomból, amelyen a Voces 3 énekegyüttes működött közre, este pedig a Budapest Bár ad koncertet, amelyet a zsinagógában rögzítettek.

Másnap délután virtuális Öt Templom túrát szerveznek Székely Zoltán művészettörténész közreműködésével, öt órától zsidó szertartást mutatnak be a zsinagógából, este pedig Lőrinszky Attila játszik nagybőgőn a görög katolikus templomban.

Május 16-án ismét megnézhetjük az Öt Templom túrát, majd vecsernyét közvetítenek a görög katolikus templomból, amelyen a Szent Efrém Férfikar működött közre. A Barabás Lőrinc Live Act koncertről készült felvételt a katolikus templomban készítették, ezt este nyolc órától lehet megnézni.

Vasárnap református istentiszteletet nézhetünk az Él Ő! zenekar közreműködésével a református templomból tíz órától, egy órával később pedig evangélikus istentiszteletet az evangélikus Öregtemplomból. Az Öt Templom túra újabb adása délután három órától tekinthető meg, majd a Roby Lakatos és Cséki Kálmán duó koncertjét mutatják be a zsinagógából.

A napot a Pál apostol − dalok Pál levelei alapján című műsor zárja, amelyet Gryllus Dániel, Szirtes Edina Mókus, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák ad elő az evangélikus Öregtemplomban.

A zárónapon megismétlik a Szurcsik József kiállításáról készült filmet délután három órától, majd öt órától a Szent Efrém Férfikar görög katolikus templomban felvett koncertjét lehet megnézni. A fesztivált a 30Y Resti című koncertje zárja, amelyet a református templomban rögzítettek.

A szervezők kiemelték, hogy kamerával, drónnal, speciális kameramozgató eszközökkel, lámpákkal és kitelepült hangstúdióval rögzítették a műsorelemeket, emellett betartották a vallási és járványügyi szabályokat is.

Fotók: Gábor Marcali

A rovat további cikkei