A fennálló pandémiás helyzet miatt az esemény az idei évben virtuális közvetítés formájában valósul meg, melyet kizárólag az előre megvásárolt jegyen szereplő kód segítségével lehet majd megtekinteni az www.mvmzenergia.hu weboldalon. Az élő zenei program műsorvezetője Bősze Ádám zenetudós, zenekritikus, műsorvezető lesz.

A sokszínűség jegyében neves művészek előadásában csendülnek fel többek között Liszt Ferenc, Hubay Jenő, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Gabriel Fauré és Johann Strauss alkotásai. A koncert fellépőit az köti össze, hogy mind a heten Junior Prima díjazottak.     

Színpadra lép többek között Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Boldoczki Gábor Liszt-díjas trombitaművész, Csáki András gitárművész; Horti Lilla operaénekes és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A jegyeladásból befolyt teljes összeget az idei évben is jótékony célra ajánlják fel. Az érdeklődők augusztus 29-ig a www.mvmzenergia.hu weboldalon szavazhatnak, hogy melyik szervezetet támogassák a koncert jegybevételével. A szavazni a Csalogány EGYMI-re, a Vakok Állami Intézetére és az Autizmus Alapítványra lehet. Bővebb információk a www.mvmzenergia.hu weboldalon találhatók.

A nyitókép a 2019-es koncerten készült.