fbpx

Online tartják meg idén az Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválját

Online tartja meg a hétvégén az Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválját a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ.

A fesztivált, ismertebb nevén a SCHERZO-t 1996 áprilisában rendezték meg először, idén úgy tűnt, a koronavírus-járvány miatt elmarad. A szervezőség azonban a közelmúltban úgy döntött, hogy megtartja a nagy hagyományokkal rendelkező országos találkozót az eredetileg tervezett időpontban, de rendhagyó módon, online formában, ennek megfelelően kicsit más szabályokkal.

Az amatőr színjátszó társulatok ezúttal korábbi előadásaik felvételével nevezhettek, míg a szólóénekesektől otthon készített videókat vártak. Mivel a csoportos produkciók most korábban játszottak lesznek, nem kapnak külön értékelést, de a fesztivál végén jutalmazzák őket. Az énekeseket a szokásos háromtagú zsűri helyett Nagy Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő értékeli.

A pénteken kezdődő fesztiválra 19 szólóénekes, duettek kategóriában pedig két pár nevezett az ország különböző pontjairól, Békéscsaba mellett Debrecenből, Budapestről, Dunakesziről és Kaposvárról.

A három nap alatt összesen hét színjátszó csoport – két budapesti, egy-egy szekszárdi, váci, gödi és tapolcai, valamint a Csabai Színistúdió – előadását nézi meg a zsűri.

Nyitókép: Csabai Színistúdió

A rovat további cikkei