fbpx

Ónodi Eszter & the Open Pub – Amikor összegyűrtük az eget

Új oldaláról ismerhetjük meg Ónodi Esztert: a Katona József Színház színésznője ezúttal énekesnőként tűnik fel egy frissen alakult zenekar, az Ónodi Eszter & The Open Pub frontembereként.

A formáció első nagylemeze a napokban jelent meg Amikor összegyűrtük az eget címmel, Kirschner Péter dalszerző-producer zenei vezetésével, valamint Karafiáth Orsolya mellett Szabó Balázs, Egressy Zoltán és Vető János szövegeivel. A lemezbemutató október 2-án, szombaton lesz a Király utca 50. szám alatt újranyílt, megújult Gödör Klubban.

Az Ónodi Eszter & the Open Pub 2020-ban, Kirschner Péter (Müller Péter Sziámi AndFriends, Bródy János zenekara) kezdeményezésére állt össze, először csak egy dalt szerettek volna felvenni, illetve klipet forgatni hozzá, a közös munka azonban olyan jól sikerült, hogy „közfelkiáltással” eldöntötték: folytatják. A zenekar tavaly hallatott magáról először az Én úgy alszom című dalhoz készült videóklippel, idén tavasszal pedig akusztikus duófelállásban játszották el néhány dalukat a stúdióban, ezzel vezetve fel készülő nagylemezüket.

Az album, amely az Amikor összegyűrtük az eget címet kapta, most végre elkészült: az egyéves munka során összesen 15 felvétel született. A szövegek többségét Karafiáth Orsolya költő jegyzi, de helyet kapott az albumon egy Vető János-, egy Egressy Zoltán- és egy Högenwarth Richárd-szöveg is, valamint felkerült a lemezre két eredeti, Kirschner Péter által producerelt Szabó Balázs-dal, egy Trabant- és egy Bródy-feldolgozás is. A zenekart igazi szupergroupnak is nevezhetjük, hiszen a nagybőgőn a (többek között a) Mörkből jól ismert Szeifert „Jason” Bálint játszik, Bakos Zita billentyűs Bródy János zenekarában, és a Müller Péter Sziámi AndFriendsben is zenél, Tóth Mártonhoz hasonlóan, aki a zenekar legfiatalabb és „legütősebb” tagja.

Ónodi Eszter, a zenekar énekesnője elmondta:

„Kirschner Péterrel kb. 5 éve ismerjük egymást, mióta vendégeskedtem pár alkalommal a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekarnál. Aztán más felállásban találkoztunk egy Bowie-emlékkoncerten is, innen indult a közös munka. Először csak egy dalt terveztünk, de a klipforgatáson olyan jó volt a hangulat, hogy abszolút spontán felvetődött, mi lenne, ha folytatnánk. És hipp-hopp, már ott tartunk, hogy kész a lemez! Nem tervezek pályát módosítani, keresem a hangom, érdekel, milyen formát fog ez az egész ölteni. Ami biztos, az az, hogy addig fogjuk csinálni, amíg mindenkinek jólesik. Az egészet egy izgalmas kalandként élem meg, a lemezbemutatót is nagyon várom, remélem jó sokan leszünk, és igazi klubhangulatot varázsolunk majd az új Gödörbe!”

„Kifejezetten Eszter számára íródtak a dalok, tehát az album akár egy Ónodi Eszter-szólólemez is lehetne, de a teljes zenekari tagság olyan odaadással állt a projekthez, és mindenki annyira sokat tett hozzá, hogy kétségtelenül zenekari lemezről van szó”– mondta Kirschner Péter, a zenekar gitárosa, a lemez hangmérnöke.

Ónodi Eszter & the Open Pub Facebook itt, Ónodi Eszter & the Open Pub Instagram itt.

A rovat további cikkei