„Nagy boldogság számomra, hogy éppen akkor kezdhettük meg a próbákat, amikor már a levegőben volt a korlátozások enyhítése és az újranyitás híre. Egészen más lelkülettel kezdett neki a társulat az alkotásnak” – emlékszik vissza Cseke Péter, a színház igazgatója, aki élete első operáját rendezi Kecskeméten.

„Biztos vagyok benne, hogy új kapukat nyitunk majd meg a nézőink szívében, hiszen Donizetti alkotása, A csengő egy olyan különleges miliőbe varázsolja a közönséget, amelyben eddig itt, Kecskeméten nem volt részük. Hatalmas kihívás, hogy az első operámat rendezhetem” – tette hozzá lelkesen a direktor.

Gaetano Donizetti A csengő című operát egy kolerajárvány végén alkotta meg. Az előadás további érdekessége, hogy a recitativókat Galambos Attila, a színház irodalmi vezetője, valamint Szente Vajk, a teátrum főrendezője írta át prózai jelenetekre, ezért a produkció könnyed és élvezhető lesz azok számára is, akik az opera műfajával még csak most ismerkednek.

A csengő zártkörű, házi főpróbáját május 7-én tartották meg a színházban. A nyilvános bemutatót hamarosan meghirdeti a színház. Az előadásokat a 2020/21-es évadra megvásárolt bérletekkel és jeggyel tekintheti majd meg a közönség.

Nyitókép: A csengő főpróbája. Fotó: ifj. Háry Péter