Július 14-én és 15-én rendezik meg Zsámbékon az Opera-Festet, amelynek célja, hogy az opera és az operett hagyományait fiatalos lendülettel ismertessék meg.

A második alkalommal megrendezendő esemény szervezője egy operaénekes pár, a Zsámbékon felnőtt Szabó Réka és Philipp Mayer. Szabó Rékát svájci tanulmányai után a berni és a luzerni operaház is szerződtette, de az énekesnő szeretné megosztani az opera iránti szenvedélyét szülővárosával is.

Meghívásukra érkezik a Walhalla zum Seidlwirt énekegyüttes, akik felléptek a berlini Konzerthaus, a linzi Brucknerhaus pódiumain, a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, valamint a Sziget Fesztiválon; koncertjükön közreműködnek a Fővárosi Nagycirkusz művészei. Az Opera-Fest résztvevői a nemzetközi karriernek örvendő Láng Dorottya, Beau Gibson amerikai tenor, aki több neves operaház állandó vendége. Először mutatkozik be a magyar közönségnek Philipp Mayer osztrák bassz-bariton és Szabó Réka szoprán. A Romtemplomnál, rossz idő esetén pedig a Catherineumban megrendezendő koncerteken Szüts Apor közreműködik zongorán.