Idén nyár végétől 50 nap alatt 100 hazai településen adnak ingyenes operett koncertet egy különleges, erre a célra kialakított mozgó kamionszínpad segítségével. Az országjárás természetesen akkor indul el, ha erre a jogszabályi keretek lehetőséget adnak, de a jelenlegi tervek alapján augusztus közepén útnak indul az első Operett Karaván.

A Budapesti Showszínház által szervezett esemény külön érdekessége, hogy a nagyvárosok mellett olyan településekre is eljut majd a produkció, amelyeken még soha nem volt operettelőadás, hiszen se színházépület, se kultúrház nem működik a körzetükben. 

A száz helyre ezidáig 102 település jelentkezett, így a végleges útiterv is kialakult: Záhonytól Harkáig szinte 30 kilométerenként megállnak majd, hogy látványos, különleges és minden bizonnyal emlékezetes operettgálával örvendeztessék meg a települések lakóit. 

Az operettkaraván útjáról egy tízrészes dokumentumfilm is készül, melyben az érintett települések kulturális emlékeiről beszélgetnek a gála szereplői a települések vezetőivel, illetve meglátogatják nevezetességeiket, kulturális intézményeiket is. 

Az Operett százszor! című eseménysorozat világrekord is lehet, hiszen egymás után ilyen sok operett előadás még sehol, soha nem volt a világon, így a Budapesti Showszínház Guiness-rekordkísérletként jelenti be az országos körútjukat.

 A települések részletes listáját a Budapesti Showszínház weboldalán lehet megtalálni időpontokkal együtt.