A Kövér Béla Bábszínházban találkoznak április első hetében az ország összes bábszínházából érkező bábkészítők, bábtervezők, akik négy nap alatt terveznek és készítenek óriásbábokat a Tisza eredetéről szóló monda alapján. Április 7-én ezekkel az alkotásokkal a Móra Ferenc Múzeum előtt ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

shutterstock_1677754597.jpg
Fotó: Shutterstock/Zsoltfilm

A szakmai workshopot Kocsis Eszter, Hoffer Károly és Palya Gábor tervezők vezetik, a részt vevő alkotók szakmai fejlődését és a bábkészítő szakmában dolgozók együttműködését erősítve.

Az elkészült bábokkal játékos, közösségi eseményre invitálja a bábszínház az érdeklődőket. A bábszínészek a közönség közreműködésével teremtik meg a Tiszát, a közösen létrehozott folyóhoz érkeznek az óriásbábok.

szamár.jpg
Bábterv. Forrás: Kövér Béla Bábszínház

A program különösen izgalmas, ugyanis nemcsak az ország bábszínházai közös projektjének záróakkordja ez, de szegedi együttműködéseket is rejt. A bábok megérkezését Gajda Ámos szaxofonon kíséri, a téren pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvósai adják a Tisza aláfestő zenéjét Dubóczky Gergely vezényletével.