A társulat a Diótörő-szezont december 3-án Szegeden, a kisszínházban nyitotta meg. A gyerekelőadást évről évre nagy szeretettel fogadják a vendéglátó városokban, ezúttal Szeged mellett Százhalombattán és Budapesten az Erzsébetligeti Színházban, valamint a Nemzeti Táncszínházban játszották.

Az együttes a PICK Szeged kézilabdaklubbal nemrég megkötött partneri együttműködés keretében december 9-én a PICK Aréna megnyitó gáláján kápráztatta el a közönséget a Blue, valamint a Carmina Burana című koreográfiáiból táncolt részletekkel. Carl Orff zeneművét a Gyüdi Sándor vezette Szegedi Szimfonikus Zenekar kísérete mellett Nánási Helga operaénekes és a Vaszy Viktor kórus adta elő, majd Tötös Roland operaénekes egy híres Puccini-áriát énekelt.

A jótékonysági tevékenységek sem maradhattak el. A társulat csatlakozott a kézilabdaklub és az MTK Budapest labdarúgócsapat Kék-fehér csokigyűjtés elnevezésű kezdeményezéséhez: édességet gyűjtöttek állami gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok számára. Az adományt az MTK a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány számára juttatták el.

A másik felkérés idén a Köjkök a Gyermekotthonban Egyesülettől érkezett, ahol hátrányos helyzetű fiatalok élnek. Ők először a Szegedért Alapítvány gálaestjére kaptak meghívást, ahol a Concerto című táncjátékot nézték meg. Hatalmas élmény volt ez a gyerekek számára, akik azután decemberben a Diótörő című darabra is ellátogattak, és a társulat karácsonyi ajándékaival tértek haza.

Karácsonykor színházi előadásként éled újra 2017–2018 „szuperprodukciója”, a legismertebb hazai énekes-színész előadókat felsorakoztató, Álomutazó című családi mesemusical, melynek producere Illés Gabriella, rendezője pedig Juronics Tamás. December 26–27-én az ismert mesealakokat a RAM Színházban láthatjuk viszont.

A korábbi sztárok – többek között Szabó Győző, Schell Judit, Keresztes Ildikó, Falusi Mariann, Ábel Anita, Varga Viktor vagy Hajdu Steve és a Szegedi Kortárs Balett táncművészei – mellé csatlakozik Wolf Kati és Péter Szabó Szilvia is.

Részletek itt.