“Különleges tehetséggel és bölcsességgel megírt történet, amely több párhuzamos történet révén megmutatja, milyen mélyen nyúl bele a politika az emberek magánéletébe” – mondta a darabról a rendező, majd hozzátette: a színdarabnak az a nagy erénye, amikor a közönség egyszerre tud nevetni és sírni.

 
Telihay Péter küldetésének tekinti a magyar kortárs drámák bemutatását. “Megszállottan hiszem, hogy a magyar darabokat, ha csak kicsit is színpadképesek, be kell mutatni” – mondta. Rámutatott: az elmúlt időszakban a kortárs magyar drámaírók megannyi friss áramot és fuvallatot hoztak be a drámairodalomba, ezért meg kell jelenniük a színpadon, hiszen szükségünk van rájuk.
 
A rendező először dolgozik a székelyudvarhelyi társulattal, amelyről elmondta, hogy fantáziagazdagon dolgozik.  Szálinger Balázs, szorosan kötődik az erdélyi élethez, hiszen sok időt töltött Kolozsváron és Székelyföldön. A szerző a Köztársaság című alkotásáért 2012-ben megkapta Az évad legjobb magyar drámája díjat a Színházi Dramaturgok Céhétől.
 
(Forrás: MTI)
(Fotó:ezerdely.hu)