fbpx

Összetartozunk operettgála Kolozsváron

A Budapesti Operettszínház Összetartozunk gálájával zárult augusztus 21-én az Erdély legnagyobb kulturális fesztiváljaként számon tartott 13. Kolozsvári Magyar Napok.

A Budapesti Operettszínház vezetője, Kiss-B. Atilla a trianoni békediktátum aláírásának centenáriumi évében, 2020-ban indította útjára az Összetartozunk című programsorozatot, amelynek során az operett mint az egyik legnépszerűbb hungarikum hivatott kulturális hidat képezni az anyaország és elcsatolt területei között. A gálasorozaton tavasszal Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen is koncertet adott a társulat, augusztus 21-én pedig velük zárult a 13. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata.

A Szent Mihály-templom és a Mátyás-szobor szomszédságában, mintegy ötezer néző előtt megrendezett gálán népszerű operettslágerek, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál, Kacsóh Pongrác és Huszka Jenő dalai csendültek fel a Budapesti Operettszínház szólistái, Fischl Mónika, Kiss Diána, Széles Flóra, Szendy Szilvi, Dénes Viktor, Homonnay Zsolt, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long előadásában. Az esten közreműködött a Budapesti Operettszínház Énekkara, Balettkara, valamint Zenekara.

Nyitófotó: Vakarcs Loránd

A rovat további cikkei