fbpx

Összművészeti kísérőprogramok a Határtalan Design kiállításon

A Határtalan Design kiállítás mára már nem csupán bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek munkáit mutatja be, de egyfajta összművészeti fesztiválként kortárs táncosok és zenészek számára is bemutatkozási lehetőséget kínál egy hónapon keresztül.

Idén 16 országból – Ausztria, Csehország, Észtország, Finnország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Szlovénia és Svájc – több mint 160 alkotó művei láthatók.

A Határtalan Design kiállítás alapító kurátorai Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi-díjas textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész kiemelten fontosnak tartják a különböző művészeti ágak alkotói közötti kommunikációt. Ezt erősítik a zenei, kortárs táncművészeti programokkal felvezetett kurátori tárlatvezetések és önálló koncertek. Az idei programsorozatot az Átlátszó Hang és a Hermina csoport Hang a Határtalanban című, három koncertből álló kortárs zenei sorozata, a Dakoda Trió, a Kamara Kör művészei, Szatzker Zsanett harmonikaművész, Kovács Balázs harsonaművész koncertjei, valamint a Góbi Rita Társulat kortárs táncművészeti előadásai gazdagítják. Az összművészeti élményt kínáló alkalmak során a résztvevők személyesen megtapasztalhatják a kortárs művészeti ágak termékeny egymásra hatását.

A részletes programokról ezen a honlapon tájékozódhatunk.

Nyitókép: Határtalan Design megnyitó. Fotó: Határtalan Design/Juhász G. Tamás

A rovat további cikkei