fbpx

Ösvényeinken: Veled – Mozgáskorlátozott fiatalok és MOME-sek közösen hoztak létre kiállítást

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mozgásjavító Intézet közösen hozott létre kiállítást a Millennium Házában, amely május 20-án nyílik.

Az Ösvényeinken: Veled című kiállítás egy féléves munka eredménye, amely a Millennium Háza, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Mozgásjavító EGYMI összefogásával és együttműködésében, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatásával valósulhatott meg. A projekt fő célja, hogy lebontsa a mozgáskorlátozott emberek világa köré odaképzelt falakat, hogy felhívja a figyelmet az elfogadásra, és hogy olyan alkotások jöjjenek létre, amelyek mindenki számára befogadhatók, bejárhatók és átélhetők.

A kiállítás három helyszínen valósult meg: a Mozgásjavító EGYMI és a Millennium Háza épületében installációk formájában, valamint a két intézmény közötti meseösvényen, mely a ligetben összeköti a két helyszínt egymással.

A három intézmény közötti együttműködés a Millennium Háza kezdeményezésére indult el, melyhez azonnal társult a MOME és a Mozgásjavító EGYMI is. A kiállítások megtervezése jelentős, közös munka. A féléves folyamatról szól a Millennium Házában bemutatott, az egyetemi hallgatók által készített dokumentumfilm és egy különleges kültéri lépcsőinstalláció, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy épített környezetünk mennyire nem befogadó.

A kiállítást május 20-án 18:00 órakor a Millennium Házában Kiss Péter Pál olimpikon és Biró Hermina nyitják meg. A kiállítások látogathatók: Millennium Háza: kedd–vasárnap, 10 és 18 óra között; Mozgásjavító EGYMI: hétfőtől péntekig, 9:00–16:00 között. Megtekinthető: 2022. június 15-ig.

A rovat további cikkei