Bujdosó János triója Akusztik-koncerttel indítja a fesztivált szeptember 20-án; a hazai jazz, underground, pop és színházi szcéna emblematikus zenésze-zeneszerzője lírai oldalát mutatja meg az ingyenes, felvétellel egybekötött fellépésén. Kedden a Deck az A38 Hajón, a friss tehetségeket bemutató zenei-irodalmi sorozat visszatérő előadói, Hász Eszter és Kertai Csenger lépnek a fedélzetre, hogy második lemezüket, illetve kötetüket mutassák be a közönségnek.

Barabás Lőrinc a nyári telt házas lemezbemutatója után ezúttal a Koncertteremben játssza el legújabb albumát az A38 Hajó közönségének. A trombitavirtuóz mellett Premecz Mátyás (billentyűk), Ajtai Péter (nagybőgő) és Klausz Ádám (dobok) zenélnek, a tagok tudásuk legjavát mutatják a szólókban, vibráló párbeszédet folytatnak egymással. A kvartett előtt a négy nemzetiséget magába foglaló Futurstan zenekar játszik.

Hipnotikus pulzálással, atmoszferikus hangokkal és a magyar népdalok ősi mágiájával bűvöl Дeva szeptember 25-én, a lágy vokállal és finom elektronikával szintén szabadon kísérletező Flanger Kids után. A fesztivál zárásaként a gamelán énekkel kibővült mutatja be legújabb, a hármas szám misztikájára épülő albumát. A free jazz és az ambient textúrák mesterei előtt egy másik trió: Bolcsó Bálint, Czitrom Ádám és Kovács Gergely hármasa zenél.

Kiemelt kép: Futurstan