A programsorozat kínálatában könnyű- és a komolyzene is helyet kap. Előbbit az Ismerős Arcok, Koncz Zsuzsa, a Leander Kills és a Hetvenszer Hétszer Bocsánat együttes képviseli. Emellett a helyi tehetségeknek is lehetőséget adnak, így fellép a Show&Bors zenekar és a Lackás és a Banda is.

A komolyzene kedvelői Gulyás Berta zongoraestjét, a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kamarazenekarának, illetve a Filharmónia Magyarország két hangversenyét hallgathatják meg. Színházi előadással is várják a közönséget, bemutatják a Kövek a zsebben című előadást Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter főszereplésével.

Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter

34. alkalommal rendezik meg a Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivált, a Zenitet október 1. és 3. között. A Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Iskola diákjaiból alakult kvintett és a Firemagic Társulat látványos tűztánc-show-ja nyitja a programsorozatot. Szombaton a Kelet Brass Band koncertje zárja a fesztivált. A szervezők célja a fiatalok megszólítása, a fúvószene megszerettetése a korosztállyal.

Nyitókép: Kelet Brass Band