fbpx

Őszi Művészeti Hetek kezdődnek Békéscsabán

Október 1-jén kezdődnek Békéscsabán az Őszi Művészeti Hetek, amelyek programjaira november végéig várják a közönséget. A fesztivál keretében 20 eseményt rendeznek, az összművészeti programok között lesznek ingyenesek és fizetősek is.

Rendhagyó módon nemcsak a CSAKK főépületében lesznek előadások: a Zenei Ifjúsági Találkozó (Zenit) részeként – amelyet október 28-án és 29-én rendeznek – a Munkácsy Emlékházban, sőt a piac újonnan épült részén is találkozhatnak a járókelők fellépőkkel.

A rendezvénysorozat október 1-jén a Budapest Klezmer Band és Szinetár Dóra közös koncertjével veszi kezdetét. Október 6-án az Esti Kornél, 11-én Geszti Péter lép fel Váczi Eszterrel. A „keményebb” zene kedvelőit október 22-én a P. Mobil, a Pokolgép és a Radar, november 4-én az Ossian, november 17-én pedig a Road várja.

A koncertek mellett kiállítások és egyéb előadások is lesznek: október 9-én Fodor Zsóka és Oszvald Marika Összezárva című közös előadására, november 15-én a Grecsó fivérek (Grecsó Krisztián író, költő és Grecsó Zoltán táncművész) közös estjére várják az érdeklődőket.

Fontos céljuk, hogy helyi tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget adjanak, így október 7-én ToBenZo-, november 3-án pedig Jimmy and the Mustangs-koncert lesz. Zorán november 22-én ad koncertet. A fesztivált november 30-án a Filharmónia szervezésében az Anima Musicae Kamarazenekar előadása zárja.

A részletes programkínálat a Csabagyöngye Kulturális Központ weboldalán található meg.

A rovat további cikkei