Az új évadot a Tomcsa Sándor Színház és a Pro Theatrum Alapítvány által szervezett dráMA kortárs színházi találkozóval indítják, amely immár tizenkettedik alkalommal teremt lehetőséget találkozásra, alkotói beszélgetésekre, eszmecserére.

A társulat első bérletes előadásának bemutatója a világhírű német klasszikus, Friedrich Schiller ifjúkori drámája, a Haramiák lesz Florin Vidamski rendezésében. Schiller drámájában a bűnösség és ártatlanság közötti vékony mezsgye, a hatalommal való szembefordulás, a generációs konfliktusok, a testvérféltékenység kérdései tematizálódnak.

A következő bemutató Niel Simon Furcsa pár című darabja lesz, amely egy fergeteges komédia a barátságról, magányról és elfogadásról. A felhőtlen szórakozást ígérő darab bemutatója ősszel lesz Lendvai Zoltán rendezésében.

Ezt követi a Száll a kakukk fészkére című világhírű regény alapján készült színpadi adaptáció bemutatója a székelyudvarhelyi színházhoz immár negyedik alkalommal visszatérő Vladimir Anton rendezésében.

Az évad negyedik nagyszínpadi előadása a Pintér Béla által írt Kaisers TV, Ungarn című előadás lesz Anger Zsolt rendezésében.

Ugyan gyermekbérletet nem hirdetnek, de a műsoron tartott, valamint meghívott gyermekelőadások mellett új bemutatóval készülnek. Így a gyermekeket Ulrich Hub zenés ifjúsági darabjával, a Noé történetéből inspirálódott Nyolckor a bárkán című előadással lepik meg. Az előadást Márkó Eszter fogja színpadra állítani.

A bérletes előadások sorát az Udvarhely Néptáncműhely két előadása és a Csíki Játékszín egy vendégelőadása gazdagítja.

A nyitóképen jelenet a Vihar című előadásból. Forrás: a Tomcsa Sándor Színház Facebook-oldala