fbpx

Öt előadással készül az idei évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

Koprodukciókkal, ősbemutatóval és a trianoni traumát feldolgozó szerzői projekttel várja a közönséget a 2021/2022-es évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

A színház egyik koprodukciós előadása már elkészült, a Mi az otthon című szerb–svájci–koszovói előadást Svájcban már bemutatták. A projektben a Kosztolányi Dezső Színház két színésze, Kucsov Borisz és Búbos Dávid vesz részt – fogalmazott Urbán András, a teátrum vezetője.

Az idei első saját előadás próbái várhatóan októberben kezdődnek, a bemutató pedig decemberben várható. Urbán András kiemelte, hogy ősbemutatóról van szó, a teátrumban már többször rendező Kokan Mladenovic állítja színpadra Maja Perovic jelenleg Az utolsó kislányok a Földön munkacímet viselő darabját. Az előadás részleteiről a színházigazgató nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, nem szeretné esetleg tévesen interpretálni az írónő gondolatait.

A következő év a budapesti Átrium Színházzal közös koprodukcióval indul. A trianoni traumát körüljáró, feldolgozó előadást Urbán András rendezi. Tavasszal, nyár elején az Újvidéki Színházzal készít közös előadást a szabadkai teátrum. Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényének adaptációját is Urbán András rendezi. A Csáth Géza életével foglalkozó előadás az Újvidék – Európa kulturális fővárosa 2022 programsorozat részét képezi.

Az évad végén pedig megkezdődnek Zalán Tibor Ne lőj a fecskére! című darabjának a próbái. Az abszurdba forduló lakodalmas előadást Hernyák György állítja színpadra.

Urbán András azt is elmondta, hogy a nagyon kevés anyagi támogatás ellenére ismét megszervezik a Desiré fesztivált november végén.

A nyitókép a Mi az otthon című előadás próbáján készült. Forrás: a színház Facebook-oldala

A rovat további cikkei