Az Angster-bérlet idei különlegessége, hogy kiváló orgonaművészek közreműködésével, együttesekkel, vendégművészekkel és kórusokkal szólal meg az orgona. A nyitókoncerten, március végén Martin Baker, a londoni Westminster-katedrális orgonaművésze és zeneigazgatója vendégszerepel a pécsi bazilikában. A művész koncertorgonistaként világszerte elismert muzsikus.

Martin Baker
Fotó forrása: whatsonglasgow.co.uk

Áprilisban Várdai István csellóművész és Szamosi Szabolcs egy októberben elmaradt koncertet pótol be, pünkösdkor pedig a néhány éve már a városban vendégeskedő vatikáni Sixtus-kápolna kórusa lép fel a pécsi székesegyházban.

Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész fellépésével folytatódik az Angster-bérlet sorozata szeptemberben. A művész a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvósaival lép fel a baranyai megyeszékhely bazilikájában. Stephan Pollhammer az Óbudai Danubia Zenekarral közösen ad koncertet novemberben. Kovács Szilárd orgonaművész és a Pécsi Bazilika Mozart Kórusa egy karácsonyi hangulatú koncerttel zárja az évadot és az évet decemberben.

A Sixtus-kápolna kórusa
Fotó forrása: en.kidsmusic.info

Nyáron az Orgonák éjszakája keretében több mint száz program várja a közönséget országszerte, illetve Pécsen és több tucat városban augusztusban újra jelentkezik OrgonaPont sorozat.

A koncertekről, programokról további tájékoztatás a www.filharmonia.hu oldalon található.