A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium kormányzati szolgálati jogviszony keretében pályázatot hirdet beosztott diplomata munkakörben, kulturális intézmény igazgató és kulturális attasé pozíciókra. A kulturális diplomata feladatkört öt nagyvárosban – Kairó, Tallinn, Peking, Zágráb, Szöul – tölthetik be a sikeres pályázók.

A világ 24 országában működő 26 külföldi magyar kulturális intézet megkülönböztetett szerepet játszik a magyar kultúra, oktatás és tudomány kimagasló teljesítményeinek nemzetközi megismertetésében, a tudatos, értékorientált Magyarország-kép építésében.

Kairó és Tallinn magyar kulturális intézetében az intézetigazgató feladata lesz többek között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetése, szakmai programjainak tervezése és végrehajtása.

Peking, Zágráb és Szöul magyar kulturális intézetében az attasé legfontosabb feladata lesz a többi között a külképviselet részeként működő külföldi magyar kulturális intézet vezetőjének helyettesítése és munkájának támogatása, valamint a szakmai kapcsolatépítő munkában való közreműködés.

A pályázathoz a szükséges igazolásokat, alátámasztó dokumentumokat 2024. március 17-ig lehet benyújtani ezen a weboldalon. A sikeres pályázók várhatóan 2024 őszén kezdhetik meg határozott időre szóló tartós külszolgálatukat, amelynek szakmai felügyeletét és irányítását a Kulturális és Innovációs Minisztérium látja el.

A pályázati kiírások megtekinthető a Közszolgállás Portálon: PekingTallinnKairóSzöulZágráb.