fbpx

Öt napig lesz hozzáférhető pedagógusok számára A létezés eufóriája

Augusztus 22. és 26. között minden középiskolai pedagógus számára hozzáférhető lesz A létezés eufóriája című, nemzetközi és hazai fesztiválokon is többszörösen díjazott dokumentumfilm.

Az alkotás – melyet ezen időszak alatt a tanárok egy regisztrációt követően ingyenesen tekinthetnek meg – a holokauszttúlélő Fahidi Éva történetét meséli el egy egészen különleges perspektívából. A dokumentumfilm a Szabó Réka rendezésében 2015-ben bemutatott – és 95 előadást megélt – Sóvirág című táncszínházi produkció próbafolyamatát követi végig, melyben Éva az őt ért traumákat egy fiatal táncos, Cuhorka Emese segítségével eleveníti fel.

„Reméljük, hogy a filmet és az azon keresztül Éva történetét megismerő tanárok közül sokan jelentkeznek a Tünet Együttes ingyenes középiskolai beavatóprogramjára, melyben a diákok a film megtekintése előtt és után is egy-egy foglalkozáson vesznek részt, ahol Fahidi Éva is jelen lesz, amennyiben egészségi állapota engedi. Fahidi Éva az utolsó magyar holokauszttúlélők egyike, épp ezért a vele való találkozás meghatározó élményt jelent” – áll az együttes Facebook-oldalán.

Regisztrálni a filmre ezen a linken lehet. Minden regisztráló pedagógus egy kódot kap az általa megadott e-mail-címre, mellyel augusztus 22. és 26. között ingyen nézheti meg a filmet. A beavatóprogramhoz a pályázat augusztus 22-től érhető el a www.tunetegyuttes.hu oldalon.

Nyitókép forrása: Campfilm

A rovat további cikkei