Szeptember 15-én a fesztivált egy különleges produkció nyitja: egy autentikus manouche swing felállást, a Canarrót nézhetjük meg a Dzsungel helyszínen, majd 19 órától beveszi a nagyszínpadot az elmúlt évek egyik legnagyobb sikersztorijának számító Carson Coma csapata, illetve a Csaknekedkislány tánczenekar legénysége. Szeptember 16-án a programsorozatot igazi kulturális ínyencségekkel fűszerezik a szervezők: Simon Márton költő, műfordító, slammer és Táborszky Bence nyitja az estét, majd a komolyzene is beköltözik a Parkba: a Matthias Quartet rutinos klasszikus zenészekből álló formáció, műsorukban többek között Mozart, Bach, Brahms, Lehar és Kálmán Imre híres szerzeményei is szerepelnek. Ezen az estén ráadásul dupla ünneplésre lesz okunk, hiszen a tavalyi 50. születésnapját pótolja Jamie Winchester, és igazán megadja a módját:  a kétórás örömzenélésen előkerülnek igazi zenei csemegék. Színpadra áll a Jamie-Robi Band, a Jamie Band Pásztor Simivel (Anna & The Barbies), a Boom Boom és további meglepetésvendégek.

Szeptember 17-én világhírű slágerek csendülnek fel a Jagermeister Brass Marching Band fúvószenekar jóvoltából, a nagyszínpadon pedig igazán friss hangzást hoz a The Anahit, eszeveszett táncolásra hív a Cloud9+, és júliusi telt házas parkos koncertje után − amit a Velem van a baj videoklipjében meg is örökítettek − új lemezét mutatja be a Follow The Flow. Meglepetésben sem lesz hiány, egyáltalán ne csodálkozzunk, ha a koncert közben egy tánccsoport gyűrűjében találjuk magunkat, de extra látványelemekkel is készül a hétvégi éjszakában a park. A koncert után pedig rögtön négy tánctéren veszi kezdetét a parti: házibulizhatunk a „legparkosabb” slágerekkel; múltat idézhetünk a Retro Kertben; latin ritmusokra ringhatunk a Bailandón és szintén szülinapot ünnepel a tavaly útjára indított LMBTQ-bulisorozat, a Ludus.

Szeptember 18-án a koncertek előtt a park különböző pontjain utcazenészek melegítik be a közönséget, aztán kezdetét veszi az igazi rockolás a Supernem csapatával, majd újra lenyűgöző látványvilágát és teli torokból üvöltős slágereit hozza el a park színpadára az idei szezont megnyitó Vad Fruttik. 22 órától pedig újból négy különböző buliba kóstolhatunk bele: magyar altert hoz magával a Lidocain csapata, a legjobb indie slágerekre táncolhatunk a Tesco Discón, az 1980-as évek világába repülhetünk a a Hoppá! helyszínen és retróra rophatjuk a Tüptürüpön. Szeptember 19-én az Xtra Fesztet a Pöttömkert zárja rengeteg színes programmal, a bábszínháztól kezdve a környezettudatos játékokon át a Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjéig, hogy a legkisebbek is jót bulizhassanak.

A Budapest Park tehát a tőlük megszokott sokszínű zenei palettával, különleges látvánnyal, meglepetésprodukciókkal és a nézőknek készített apró szuvenírekkel készül a jubileuma ünneplésére, hogy a vendégek az élményeken túl egy szelet nyarat is magukkal vihessenek.

Kiemelt kép: Vad Fruttik. Bódis Krisztián fotója