Az Ötödik Évszak tagjai több formációban (Lajkó Félix, Buda Folk Band, Dresch Vonós Quartet, Magyar Állami Népi Együttes) váltak ismertté és szereztek tapasztalatot. Akusztikus zenéjüket pozitív, játékos, emberközpontú gondolatok jellemzik.

A zenekarban a francia apától és magyar anyától született Izabella Caussanel énekel, aki három éve költözött Budapestre és a Bartók Béla Konzervatórium jazz tanszakán tanul. Mellette Hegedűs Máté (hegedű) szerepelt a Hegedűs Együttesben, Csoóri Sándor „Sündi” (brácsa, hosszúnyakú tambura, koboz, ének) a Buda Folk Bandben és a Dresch Vonós Quartetben, Zimber Ferenc (cimbalom) a Magyar Állami Népi Együttesben bizonyított, Szabó Csobán Gergő (bőgő, ének) pedig Lajkó Félix zenésztársa volt.

Az Ötödik Évszak muzsikájában a magyar népi hagyományok és a francia sanzon találkozik.

A dalok alapját a Kárpát-medencei népzene adja. Ebből nyitnak az improvizatív műfajok felé, felhasználva József Attila, Szép Ernő, Csoóri Sándor és Victor Hugo költeményeit.

Az együttest a világzenei expo, a Womex zsűrije (a hét szamuráj) beválogatta az idei budapesti fesztivál showcase fellépői közé. Koncertjüket a Müpából az egész világon követték a Womex webes felületén a világzenei szakemberek, fesztiválszervezők, újságírók, zenei szerkesztők. A lemezen közreműködött Takács Ádám (hegedű).