fbpx

Otthonából ad online zongoraestet Dráfi Kálmán

A május 20-i live streaming zongoraesten Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget a zongoraművésszel.

A hangversenyen Liszt, Chopin és Schubert műveit hallgathatják meg a zongorairodalom kedvelői, valamint betekintést kaphatnak a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is.

A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában a zongora honlapon. Az elmaradt koncertek kárpótlásaként a bérletesek és jegyvásárlók díjmentesen nézhetik és hallgathatják meg a koncertet az ezen az e-mail-címen történő jelentkezéssel.

Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész 1977 óta a Zeneakadémia tanára, majd tanszékvezetője, a japán Kobe College vendégprofesszora és Cziffra György senlisi Zongoraakadémiájának vezető tanára. Szenvedélyes és elhivatott oktatóként büszke számos nemzetközi karriert befutott növendékére is. Rendkívül gazdag pályafutása alatt olyan zenekarokkal koncertezett, mint a Leningrádi Filharmonikusok Mariss Jansons vagy a Bostoni Filharmonikusok Seiji Ozawa vezényletével, de fellépett Ferencsik János és Kobajasi Kenicsiró dirigálása mellett is.     

Dráfi Kálmán 1974-ben, 19 évesen szerezte művészdiplomáját a Zeneakadémián Kadosa Pál és Bächer Mihály növendékeként. Friss diplomásként két évig Moszkvában, a Csajkovszkij Zeneakadémián végzett aspirantúrát annak a Bella Davidovicsnak az osztályában, aki néhány év múlva a New York-i Juilliard School of Music neves tanára lett. 1978-ban Fischer Annie ajánlására a Menton Festival de Musique vendégeként lépett fel, melyet rendszeres meghívások követtek Franciaországba. 1985-ben kétéves lemezszerződés szólította Párizsba. Hazai és nemzetközi lemezfelvételei elsősorban Liszt, Chopin és a romantikus zongorairodalom köré épülnek.

A rovat további cikkei