A Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) 2022. október 17. és 20. között is megszervezi Múzeumi pályázatírás és projektmenedzsment képzés című akkreditált tanfolyamát.

Az online formában tanfolyamra „early bird” kedvezményt adnak 2022. szeptember 1-ig történő jelentkezés esetén.

A képzésen a közgyűjteményi szakemberek megismerik a pályázati lehetőségeket és a sikeres pályázatírás titkát. A pályázatok szakmai tartalmán kívül a pénzügyi tervezés lépéseit is végigveszik a résztvevőkkel. Emellett a projektek eredményes menedzselésének széles eszköztárát is átadják az oktatók.

A gyakorlatias szemléletű képzés hangsúlyt fektet rá, hogy a megszerzett ismerteket alkalmazni tudják a saját intézményi stratégia részeként, ezért a tanfolyamon a résztvevők begyakorolhatják a pályázatírás és projektmenedzsment lépéseit az ötlettől a megvalósításig. Pályázati anyagot és projekttervet dolgoznak ki gyakorlatvezetők támogatásával. A képzést lezáró vizsgán az elkészült munkákat prezentáció keretében mutatják be.

Az oktatók között nyertes hazai és európai uniós pályázatírók, költségvetést tervezők és pénzügyi vezetők, magyar és nemzetközi projekteket menedzselő és sikerre vivő szakemberek találhatók. Több oktatónak van tapasztalata hazai pályázatok kiírásában, rendszeresen bírálnak különféle hazai pályázatokat, egyikük pedig Európai Uniós pályázatbíráló is.

Az elismert szakemberekből álló oktatói gárdának, a magas szintű szakmai tartalomnak és a tanfolyam gyakorlatias jellegének egyaránt köszönhető, hogy a képzést korábban elvégző résztvevők maximális elismeréssel nyilatkoztak róla.

Múzeumokban, könyvtárakban, levéltárakban dolgozó szakemberek és a hazai múzeumi pályázatok készítésében közreműködő közigazgatási és pénzügyi szakemberek, valamint közművelődési szakember részére egyaránt ajánljuk a képzést.

A 30 órás képzésre 2022. szeptember 17-ig lehet jelentkezni, de érdemes minél hamarabb élni a lehetőséggel, hiszen aki 2022. szeptember 1-ig jelentkezik, az 5% „early bird” kedvezményben részesül, mely más kedvezménnyel nem vonható össze.

Az online jelentkezési felület itt érhető el.

A képzés részvételi díja bruttó 71.000 Ft, mely tartalmazza a képzés sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány költségét is.

A múzeumi koordinátori hálózat tagjai 50%-os, a múzeumi koordinátori hálózat tagjának intézményében dolgozó munkatársak pedig 30%-os kedvezményt kapnak a részvételi díjból. Akik olyan intézményben dolgoznak, mely a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek kiemelt projektben kidolgozott módszertanokat átvevő múzeumnak számít, azok részére pedig 20% kedvezményt biztosít a MOKK a képzés árából. A kedvezmények nem összevonhatók.

További információ a képzésről:

Stiegler Mónika oktatásszervező
stiegler.moni@skanzen.hu
tel.: +36 30 322 5959

Nyitókép (illusztráció): Pexels/Anna Shvets