A Déryné Program részeként induló Vitéz László alprogram célja a színházi kultúra elérhetővé tétele az ország minden szegletében az óvodás korosztály számára. Az első témanapnak a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvóda Tázlári Tagintézménye adott otthont.

A Vitéz László alprogram célja, hogy komplex művészeti tevékenységeken keresztül bevezesse a bábszínházi élményt az ország valamennyi óvodájába. A művészeti érdeklődés felkeltése és a színházi nevelés már a legfiatalabb korban kezdődik, erre fókuszál a Vitéz László alprogram.

Az alprogram díjmentesen juttat el óvodákba játékos színházi foglalkozásokkal kiegészített bábelőadásokat. A témanapok középpontjában a magyar népmesék és eredetmondák állnak. Az előadásokat mozgásos játékok, drámapedagógiai foglalkozások és kézműves alkotások egészítik ki, így minden gyermek egy saját készítésű emléket vihet haza a programról.


65a143cda8a3c917b824a694.jpg
Fotó: Érdi Róbert

A Vitéz László alprogram kifejezetten közép- és nagycsoportos korú gyermekeknek szól, és nagy hangsúlyt fektet a kiemelt figyelmet igénylő gyermekek bevonására.

A tázlári témanapon a gyermekek megismerkedhettek a drámajátékokkal és a táncházzal. Keresztes Nagy Árpád kobzos énekmondó a Krisztus Urunk és a furulya című előadásával varázsolta el az óvodásokat a bábszínház mesés világába. A napot egy kreatív kézműves foglalkozás zárta, ahol a gyerekek saját fonalbárányukat alkothatták meg, amit haza is vihettek.

A programmal kapcsolatos további információk itt olvashatók.

Fotó: Érdi Róbert