Ilja Bocsarnikovszot eddig drámai rendezéseiről ismerhetik a debreceniek, most családi musicalt, elsősorban gyerekeknek szóló produkciót rendez.

„Nincs is nehezebb, mint a családi vagy gyerekelőadások műfaja, mert a gyerekeket nem lehet becsapni. Manapság különösen nagy kihívás ez, hiszen digitális korban élünk, a gyerekek kevésbé olvasnak, inkább internetes fantáziavilágok szippantják be őket. Az élő színház sosem marad alul a virtuális formával szemben, de komoly kihívások elé állítja ez a helyzet. Így hát örömteli, de izgalmas feladat is egyben, érzem a felelősségét és nehézségét is”mondta a rendezés kulisszatitkairól a rendező.

Hozzátette azt is, hogy kisfiúként őt főleg a harc, a küzdelem, a keresés motívuma ragadta meg, az a küzdelem, hogy megszerzik az észt, a szívet, a bátorságot, miközben most a történet ideológiai oldala és humora is foglalkoztatja.

A darab főbb szerepeit Zsitva Réka, Herczeg Tamás, Kránicz Richárd és Papp István játsszák. A díszleteket és a jelmezeket Alexandra Dasevszkaja tervezte.

A fotókat Máthé András készítette.