Miért éppen ezekre esett a választás? Miért ezt a két történetet szeretnének megmutatni a fehérvári nézőközönségnek?

Bagó Bertalan: A padlás hosszú ideje hódítja a magyar színpadokat, szerte az országban nagy sikerrel játsszák. A Vörösmarty Színház azonban még nem mutatta be. Szeretnénk a fehérvári közönséget megajándékozni egy remek programmal: fiataloknak és időseknek egyaránt élvezhető lesz az előadás, igazi karácsonyi ajándék az egész családnak. Az Amadeus szintén népszerű darab. A történet egy zseniről szól, aki isten kegyeltje: a társadalom és az egyén viszonyrendszerét vizsgálja Peter Shaffer darabja. Bulváros és szórakoztató történet, ám a mélyebb rétegeket is feszegeti.

 
Hol tartanak a próbafolyamatok?

Bagó Bertalan: A padlást Lendvai Zoltán rendezi, október 21-én kezdődtek a próbák. A bemutatót november 29-én, szombaton tartjuk a nagyszínpadon. Az Amadeus az évad második felében debütál Székesfehérváron Hirtling István, Lábodi Ádám és Varga Gabriella főszereplésével. A tervek szerint április közepén tartjuk a premiert.


31_eloadas_450x330.png
3:1 a szerelem javára

Szokatlan a színház életében, hogy ennyi zenés darab kerül a színpadra?

Bagó Bertalan: Tulajdonképpen csak két zenés nagyszínpadi előadásunk van: a és A padlás, hiszen az Amadeus prózai előadás lesz sok csodálatos, minőségi zenével. Újra műsoron van azonban az előző évad nagy sikere, a My Fair Lady. Van még egy zenés előadásunk, mégpedig az Edith és Marlene, amelyet októberben mutattunk be a Pelikán Kamaraszínházban. A mennyiség nem szokatlan, hiszen igény van rá, de nagyon fontos számunkra a minőség is.

Az előző évad végén Szikora János elmondta: igen szép évadot zártak, 94,65 százalékos látogatottságról számoltak be. Az elmúlt két hónapban tudták tartani ezt az arányt?

Pisch Norbert: Lényegesen megnőtt az elmúlt évadban a bérleteseink száma. Olyannyira telítettek voltak az előadások, hogy gyakran a jegyvásárlói igényeket nehezen vagy sokára tudtuk kielégíteni. Ezért az új évadban külön figyelmet fordítunk az egyéni jegyvásárlókra, igyekszünk a lehető legtöbb bérletszünetes előadást műsorra tűzni. Ezzel együtt már az is látható, hogy bár még nem zárult le a bérletezési időszak, az új évadban több bérletesünk lesz, mint tavaly.


padlastancproba12_330x330.png
Táncpróba A padlásban

A színház természetesen a megyei igényeket elégíti ki első sorban. Van esetleg adatuk arról, hogy a megyehatáron túlról is érkeznek-e rendszeresen látogatók?

Pisch Norbert: Tavaly indítottuk útjára a Vörösmarty Járatot: a budapesti nézők kedvezményesen utazhatnak le egy-egy előadásunka, majd a művészekkel közösen egy vacsorát is elfogyaszthatnak a színház éttermében. A program sikeres, igény van rá, így a 2014/2015-ös évadban is folytatjuk a Vörösmarty Járatot. Emellett csoportos jegyrendelések érkeznek hozzánk Budapestről több előadásunkra (A félkegyelműre, a Lear királyra, az Őfelsége komédiására). Az egyéni jegyvásárlók között is sok fővárosi nézőnk van, de az ország más részeiről is érkeznek nézők a Vörösmarty Színházba. Ahogy mi is szeretnénk közelebb vinni előadásainkat a más városban élőkhöz: novemberben Ajkán, Komlón, Pápán vendégszerepelünk, januárban pedig a Lear királyt mutatjuk be Cserhalmi György és Gáspár Sándor főszereplésével a Vígszínházban.