fbpx

Pál András: „Nem tudom, hogy kijött volna-e hang a torkomon” – podcast

Szicília és az olasz ételek rajongója. A színpadon, a katedrán és a konyhában egyaránt otthonosan mozog. A tengeri kütyük nélkül el sem tudná képzelni az életét. De egy új életet velük nagyon is. Vajon miért kapta az oktopusz becenevet, és melyik a kedvenc Petri György-verse? Podcast ajánló.

„Hogy ízlik az élet?” – ezzel a felütéssel indul a Mi lenne, ha… podcast e heti beszélgetése Pál András színművésszel. Melyre rögtön érkezik is a válasz: „Parmezánnal.”  

Nagyon szereti a fokhagymás, petrezselymes olívaolajban kisütött rákot. Úgy véli, hogy ez az étel az, ami leginkább tükrözi a személyiségét. „Ha egy kicsit túlmegy, akkor keserű. Amúgy pedig édeskés, izgalmas.” 

Pál András már kamaszként sok Petri György-verset olvasott. „Nem tudom, hogy ő milyen volt. Azt tudom, hogy nekem mit adott. Amikor láttam leírva, amit én kamaszként nem tudtam megfogalmazni – a gondolataim, a humorom, a sötétségem vagy a szkepticizmusom –, az megnyugtatott.” 

A Radnóti Színház művészével készült beszélgetés igazi kulináris és kulturális kaland. Itt érhető el: 

A Magyar Kultúra Podcastok csatornáján jelentkező Mi lenne, ha… a Spotify mellett az Apple, a Google, az Amazon, a Podcast Addict, a Deezer és a Player FM felületein is elérhető.

A következő epizód október 19-én érkezik, a vendég Hollerung Gábor karmester lesz.  

A rovat további cikkei