fbpx

Pál Péter új dala népzenei motívumokra épít

Egyre több magyar zenész tér vissza a népzenei alapokhoz, legyen szó szövegről, dallamvilágról vagy hangszerelésről. A töretlen rajongás a stílus iránt jelzi, a fiatalság nyitott a népzenei elemekre. Az ismert és szeretett zenekarok, művészek sorát egy friss, úttörő tehetség, a Petőfi Rádió díjazottja, a még mindössze 22 éves Pál Péter folytatja.

Pál Péter a szlovéniai Lendváról származik. 2017-ben költözött Magyarországra, jelenleg színésznek tanul a Szent István Egyetem Művészeti karán. Az elmúlt években több saját dalt szerzett, amelyekben a pop alap keveredik hip-hop, trap és magyar népzenei elemekkel eklektikus, egyedi módon. A nagyközönség 2019-ben ismerhette meg tehetségét a Lángok című dala révén, amellyel elnyerte a Petőfi Rádió „Saját zenéd” díját. Lelkesedése ezzel csak tovább fokozódott, az elkövetkező hónapokban bemutatta többek között az Altató és a Július című dalát.

Idén szeptemberben ismét új alkotással rukkolt elő, megjelent a Hogyha lejönnél című dala, valamint a hozzá tartozó klip is. A felvételeken két fiatal összetalálkozásának történetét követhetjük végig, akik úgy érzik, hogy valahol, valamilyen időben már találkoztak egymással. Az udvarlási időszak misztikus távlatokat kap, nemcsak két test, két lélek és két emlékezet fonódik össze.

„A dalt elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a modern hangzásvilág népi elemekkel való keveredését, és kíváncsiak egy szerelmi vallomásra, egy romantikus történetre, amit rendhagyó módon mesélünk el” – mondta Pál Péter. Elárulta azt is, hogy idén további két új, modern hangzásvilágú dal megosztását tervezi a magyar közönséggel.

Nyitókép: Pál Péter, fotó: Bollér Kriszta

A rovat további cikkei