fbpx

Pályakezdő drámaíróknak indul mentori program

Pályakezdő drámaíróknak indít műhelyt a Déryné-program Barangoló alprogramja, a mentori programra jelentkezni szombattól február 28-ig lehet.

A műhely célja, hogy olyan fiatal vagy pályakezdő drámaíróknak adjon lehetőséget a kibontakozásra, akikről a szűkebb környezete már megállapította, hogy tehetséges tollforgató, viszont a munkássága még nem került nagyobb nyilvánosság elé. A sikeres jelentkezést követően a részt vevő írók a nyolc hónapos műhelymunka során egy mentor vezetésével jutnak el egy egész estés magyar nyelvű dráma megírásáig.

A nevezéseket olyan drámatervvel és annak legalább egy megírt jelenetével várják, amellyel az aspiráns korábban még nem vett részt sikeresen drámaíró pályázaton vagy nem részesült ösztöndíjban. A műhely évente maximum 3 drámatervet fogad be.

A műhely mentorai Kulcsár Edit dramaturg és Lukácsy György, a Nemzeti Színház munkatársa. A Déryné-program a Barangoló alprogramon keresztül az alkotói munkafolyamathoz minden hónapban bruttó 145 ezer forint írói hozzájárulást biztosít a műhely ideje alatt.    

A drámaírói műhely részeként megszülető alkotásokat a Barangoló alprogram felajánlhatja az eddigi sikeres partnereinek megvalósításra, valamint a Déryné-program antológia formájában megjelentetheti. A szakmai bizottság és a mentorok javaslatára a legnívósabb pályaművet a Déryné Társulat is bemutathatja felolvasó- vagy hagyományos színházi formában.

 A részletes felhívás és bővebb információk a mentori programról a www.deryneprogram.hu weboldalon találhatók.

Nyitókép forrása: Déryné-program

A rovat további cikkei