fbpx

Pályaorientációs beszélgetés Závada Péterrel

A programsorozat záró alkalmán, november 24-én 17 órától Kovács Andrea művészeti menedzser Závada Péter költővel, drámaíróval, zenésszel beszélget majd.

A Deák17 Galéria Facebook-oldalán élőben közvetített STARTart című online beszélgetéssorozat különösképpen a művészeti pályák iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat kívánja megszólítani. A programban sikeres, fiatal, hiteles szakembereket ismerhetnek meg az érdeklődők, akik őszintén megosztják tapasztalataikat, sikereiket és azokat a nehézségeket is, amelyekkel eddigi pályájuk során találkoztak. Az események interaktívak, így a résztvevők a kommentszekcióban tehetik fel kérdéseiket a meghívott vendégeknek.

Závada Péter költő, drámaíró, zenész az ELTE Bölcsészettudományi Karán szerzett angol–olasz, majd később a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán színháztudomány szakos diplomát. 2016-ban felvételt nyert az ELTE Esztétika Doktori Iskolájába. 2012 és 2019 között a József Attila Kör tagja is volt. 2009 óta rendszeresen publikál irodalmi folyóiratokban: verseit többek között a Jelenkor, az Élet és Irodalom, a Holmi, a Műút, az Ex Symposion és a Helikon is közölte. A 2018-ban a budapesti Trafó színpadán bemutatott Je suis Amphitryon című drámájáért Szép Ernő-különdíjban részesült. 2010 óta folytat színpadi szerzői és dramaturgiai tevékenységet. Fordított operalibrettót, musicalt, írt dalszövegeket, készített Moliére- és Shakespeare-átiratokat, valamint közreműködött dramaturgként is. Zenei pályafutása több mint húsz évet ölel fel. 1996-ban Süveg Márkkal (Saiid) megalapította az Akkezdet Phiai együttest. 2016-ban pedig trAnzKaPHka: kastély címmel önálló szólólemezt jelentetett meg.

A rovat további cikkei