Az ösztöndíj kettős célja a névadó szellemiségét jeleníti meg. Vásáry Tamás amellett, hogy világhírű Kossuth – és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és karmester, az önkéntes tevékenység is a mai napig fontos része életének.

 

Az ösztöndíjra meghatározott művészeti felsőoktatási intézményben előkészítő, vagy zeneművészeti szakon alap- illetve mesterképzésen tanulmányokat folytató zeneszerzők, zenészek, valamint felsőoktatási intézményben alap-, vagy mesterképzésen tanulmányokat folytató, kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző és ezen munkájukat az önkéntesség népszerűsítése céljából dokumentálni kívánó fiatalok pályázhatnak.  

 

Mind a zenészi, mind pedig az önkéntességi ösztöndíj elnyerésére külön-külön pályázat nyújtható be.

 

A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők, továbbá azok az önkéntesek, akik hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetűekkel foglalkoznak. Az ösztöndíj mértéke havi nettó 100 000 forint.

 

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért és Tudománypolitikáért Felelős Helyettes Államtitkárság Felsőoktatási Főosztályának kell benyújtani (1055 Budapest Szalay utca 10-14.). A pályázatok beérkezési határideje: 2014. február 17.

 

A részletes kiírás a kormany.hu-n, az alábbi linken olvasható:

 

http://www.kormany.hu/download/e/a6/21000/V%C3%A1s%C3%A1ry%20Tam%C3%A1s%20%C3%96szt%C3%B6nd%C3%ADj.zip