A fesztivál célja: emléket állítani a közelmúltban elhunyt Bujtor Istvánnak.

Nevezni lehet:

 

 A) Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására szólítjuk fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a sokoldalú művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni.

 B) Versfilmmel, amelynek témája a költészet, a vers ? versek, költői életművek bemutatása filmes formanyelven, illetve eszközökkel.

 C) Szabadon választott műfajú és tematikájú filmekkel.

 

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatos Bujtor és Latinovits filmeket vetítünk.

Nevezési határidő: 2013. július 31.

Nevezési díj: filmenként 4000,- Ft, amelyet a Latinovits Alapítvány számlaszámára kérünk befizetni.

Számlaszám: 67000186-11001191

A nevezés csak a befizetéssel együtt érvényes!

Információ: Róka László +36 30 552 9945

Kiss László +36 30 922 3573

Nevezni írásban lehetséges, amelyben meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, és megjelölni, melyik kategóriában kíván indulni a fesztiválon. Egy alkotó, vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelynek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, 2012. július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérjük az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjön egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből.

Díjak:

 I. díj 50 000,- Ft

 II. díj 40 000,- Ft

 III. díj 30 000,- Ft értékben pénz, vagy tárgyjutalom.

 

A rendező szervek fenntartják a jogot a díjak összevonására. A benevezett alkotások automatikusan részt vesznek a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál filmetűd versenykategóriájában is.

forrás: Bujtor István Filmfesztivál